Laden...
278 view(s)

Fietsen in Europa

In Nederland is het ontzettend vanzelfsprekend om de fiets te pakken. Nederlanders pakken de fiets wanneer zij naar de plaatselijke supermarkt rijden, maar ook om naar het werk te gaan. In andere landen in Europa is dat niet altijd hetzelfde. Daar is het vanzelfsprekender om de auto te gebruiken of het openbaar vervoer wanneer zij ergens heen moeten. In deze tekst gaan we kijken naar de gebruiken van fietsers in Europa.

 

Laden...
5120 view(s)

Hoe kan een e-bike accu ontploffen?

De elektrische fiets is in een zeer korte periode uitgegroeid tot de meest populaire fiets. Veel mensen die het fietsen wegens gezondheidsklachten hadden opgegeven, kregen weer de mogelijkheid om de fiets te pakken zonder al teveel lichamelijke belasting. Een elektrische fiets geeft je de nodige ondersteuning wanneer je maar wilt. Dit is vooral handig als je vaak over onregelmatige terreinen fietst en een heuvel op fietsen te zwaar is. De bron van de elektriciteit waar de fiets gebruik van maakt komt uit de accu. Hoewel de accu het slimste en belangrijkste onderdeel is, ontstaat er de laatste tijd ook negatieve publiciteit rondom de accu’s van elektrische fietsen. En dan gaat het in alle gevallen om spontaan ontploffende of ontbrandende fietsaccu’s. 

Laden...
160 view(s)

AD-fietstest 2019

Het Nederlandse dagblad het Algemeen Dagblad staat erom bekend regelmatig tests uit te voeren over uiteenlopende onderwerpen. Berucht zijn bijvoorbeeld de AD-oliebollentesten. Maar het AD doet meer testen en daarbij worden jaarlijks ook fietsen getest. Tijdens de AD-fietstest worden fietsen van allerlei merken getest, waarbij de elektrische fiets een steeds belangrijkere rol krijgt. Om de test eerlijk te laten verlopen en geen appels met peren te vergelijken worden er categorieën opgesteld. Bij de AD-fietstest voor 2019 kwamen dan ook twee belangrijke winnaars uit de bus: de Sparta M8b in de categorie ‘Elektrisch sportief woon-werk’ en de Batavus Fonk E-go in de categorie ‘Elektrische stadsfietsen’.